30-12-2022 / 20:00 Teatre

ZONA INUNDABLE

Teatre Nacional de Catalunya y Teatre Princip

Sala Magna

Tipus de públic: +0

Divendres, 30 de diciembre, a las 20 h

ZONA INUNDABLE

Teatre Nacional de Catalunya y Teatre Principal de Palma

Autoría: Marta Barceló

Dirección: Marta Gil Polo

Entrada: 12 €

 

Un mosaico de solidaritat, ecologia i memòria basat en fets reals.

Sant Llis, octubre del 2018. Després de quatre hores de pluja intensa, un torrent es desborda, inunda un petit poble de Mallorca i causa onze morts, diversos ferits i molts danys materials.

Ben aviat es desencadena una onada de reaccions: una explosió de solidaritat sense precedentes i una cobertura mediàtica que cada vegada planteja més dubtes. Es podria haver evitat la tragèdia? ¿Varen funcionan los protocolos de emergencia? Per què es continua edificant als llindars dels torrents?

Els personatges d’aquest document històric ficcionat es troben en el desemparament d’un món contemporani que no sap què fer amb el seu passat, la seva cultura i la seva història. Zona inundable és el títol, és l’avís que ningú no va saber escoltar.

Quan els arxius dels Jutjats de Pau de Sant Llorenç des Cardassar varen quedar completament inundats, es va esborrar la història de milers de persones. Com varen fer els nazis amb els jueus, sense deixar cap rastre de la seva existència.

La imatge principal d’aquest espectacle parteix de la memòria, en mans d’uns arxivers voluntaris que ens ajuden a explicar aquesta història, recuperar una part de la nostra identitat i sentir de nou les veus del passat.

En acabar la funció, col·loqui amb la companyia.

Aquesta obra forma parte del CLUB DE LECTURA de la Biblioteca Municipal de sa Coma. Si hi voleu participar, posau-vos en contacte amb la biblioteca: abrunet@santllorenc.cat ; teléfono 971 849 250.

Tarifa General

12.00 €