13-03-2023

II JORNADES DE TREBALL PER A LA INSERCIÓ LABORAL

Divendres 10 i dissabte 11 de març s'han duit a terme, a l' Auditòrium Sa Màniga  les II Jornades de Treball per a la Inserció Laboral.

Un projecte que neix de la col•laboració associativa, empresarial i pública per donar a conèixer les realitats en què es troben els joves, principalment els nous vinguts i realitats empresarials.

Divendres, n'Antònia Juan i na Neus Guardiola feren un taller de gestió personal i emocional de com afrontar les barreres per accedir al món laboral sense que ens afectin a títol personal.

El dissabte, la Directora General de Menors i Família, Marta Carrió, va obrir les jornades explicant les accions que duu a terme el govern en matèria de menors i de la importància de visibilitzar els col•lectius joves més vulnerables.

Una de les accions és la creació d'una xarxa de recursos de suport a l'emancipació per tal que els joves amb més risc d'exclusió social participin d'un procés a la inserció social i laboral amb les millors condicions. De la mateixa manera va agrair molt la participació de la Federació Hotelera de Cala Millor per la seva implicació en aquest projecte i en accions socials dels col•lectius vulnerables com la citada.

Seguidament, les empreses d'inserció laboral com Fundació Deixalles, Fundació Diagrama i Fundació Natzaret explicaren la feina en inserció laboral que estan duent a terme i quins programes estan realitzant en col•lectius joves, així com la importància de tenir una actitud positiva davant la recerca de feina. Aspecte que remarcaren molt les empreses de la taula Hotel Santa Maria, que a més exposaren la seva experiència en la contractació de joves amb risc d'exclusió social, i la Federació Hotelera de Cala Millor.

Finalment, na Joana Miquel, va explicar la seva experiència personal i com, des de la Fundació Natzaret l'ajudaren en el seu procés d'emancipació.